Aan deze site wordt nog gewerkt, maar kijk gerust rond! Mail voor offertes of bestellingen naar info@meipos.nl of bel 0513-210111

Met LED-verlichting spaar je het milieu én je portemonnee!

Ledverlichting is een van de meest efficiënte en duurzame verlichtingsopties op de markt. In vergelijking met traditionele verlichting, zoals gloeilampen en halogeenlampen – maar ook spaarlampen (!) -, kan Ledverlichting aanzienlijke besparingen opleveren op energie- en onderhoudskosten. Ledverlichting is de toekomst als het gaat om energie-efficiënte verlichting. Het is een duurzame oplossing voor verlichting die zowel de portemonnee, als het milieu spaart.

Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van Ledverlichting en hoe het je kan helpen geld te besparen.

Bespaar energie en geld met LED verlichting

Energie-efficiëntie

Ledverlichting is veel energie-efficiënter dan traditionele verlichting. Dit komt omdat LED’s veel minder energie verbruiken om hetzelfde niveau van verlichting te produceren. Bijvoorbeeld, een Ledlamp van 9 watt kan evenveel licht produceren als een gloeilamp van 60 watt. LED’s gebruiken tot 90% minder energie dan gloeilampen en tot 80% minder dan spaarlampen. Dit betekent dat wanneer je jouw huidige verlichting vervangt door Ledverlichting, je een significante besparing op de energiekosten zult zien.

Lange levensduur

Een ander groot voordeel van Ledverlichting is dat het een lange levensduur heeft. Ledlampen kunnen tot wel 50.000 uur branden, terwijl traditionele lampen slechts een fractie hiervan kunnen bereiken (een gloeilamp brandt hooguit 1.000 uur). Dit betekent dat je minder vaak lampen hoeft te vervangen, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op onderhoudskosten.

Milieubesparend

Ten derde is Ledverlichting milieuvriendelijker dan traditionele verlichting. LED’s bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik of andere giftige metalen die in het milieu terecht komen wanneer de lampen worden weggegooid. Dit betekent dat je bijdraagt aan een schoner milieu wanneer je kiest voor Ledverlichting.

Kleurweergave

Naast het milieu en de besparingen die het oplevert, is er nog een belangrijker reden om voor Ledverlichting te kiezen. Ledverlichting biedt ook betere kleurweergave dan traditionele verlichting. Dit betekent dat kleuren er natuurlijker uitzien wanneer ze worden weergegeven onder Ledverlichting. Dit is bijvoorbeeld van groot belang voor winkels, kantoren en huizen waar een nauwkeurige kleurweergave belangrijk is.

Ten slotte zijn Ledlampen ook flexibeler dan traditionele verlichting. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en kleuren, waardoor ze zich aanpassen aan de verlichtingseisen van elk gebouw of ruimte.

Conclusie

Ledverlichting biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele verlichting, waaronder energie-efficiëntie, lange levensduur en betere kleurweergave. Door jouw bestaande energie slurpende verlichting te vervangen door Ledverlichting, kun je aanzienlijke besparingen op elektriciteits- en onderhoudskosten behalen.

Kortom: bespaar op energiekosten, kies voor een langere levensduur van verlichting én draag bij aan een schoner milieu. Ben je op zoek naar een duurzame en efficiënte verlichtingsoptie, dan is Ledverlichting honderd procent de moeite waard.

Besparingscalculator

Besparing berekenen met rekenmachine

Wil je weten hoeveel je kunt besparen? Met behulp van onze besparingscalculator kun je zelf berekenen of de investering in Ledverlichting voor jou interessant is. Ter informatie zie je ook wat de besparing is in CO2 (Koolstofdioxide) en SO2 (Zwaveldioxide). Vul de gegevens in die van toepassing zijn op jouw situatie en de calculator rekent jouw besparing direct uit.