Aan deze site wordt nog gewerkt, maar kijk gerust rond! Mail voor offertes of bestellingen naar info@meipos.nl of bel 0513-210111

RVO.nl over Activiteitenbesluit Milieubeheer: ‘Dit gaat een flinke impuls geven aan de led-branche’

'Het vervangen van traditionele verlichting door led staat op iedere erkende maatregellijst. In feite zou iedereen die het aangaat dus al actie genomen moeten hebben. Dat is echter niet het geval.'

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht meer dan 100.000 bedrijven en instellingen tot energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Vanaf 2019 geldt daarnaast een informatieplicht. Daarmee wordt de handhaving van de wet significant vergemakkelijkt. Dat heeft volgens Frerik van de Pas van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) aanzienlijke gevolgen voor de led-branche. De organisaties die onder de energiebesparingsplicht vallen ontkomen immers niet meer aan het vervangen van traditionele verlichting door led.

‘De bedrijven en instellingen die een wettelijke energiebesparingsplicht hebben, meer dan 100.000 dus, zullen moeten rapporteren dat ze deze verlichtingsmaatregelen nog niet gedaan hebben. Of ze moeten de led-verlichting alsnog installeren. Dat laatste lijkt me de meest verstandige optie. Dat betekent werk voor led-leveranciers’, aldus Van de Pas.

​Het volledige interview staat op in de december-editie van LED Magazine: ‘Dit gaat een flinke impuls geven aan de led-branche’.

Bron: LED Magazine - 2-1-2019