Laatst bijgewerkt: woensdag 20 augustus 2014 15:47
Hits: 4284

Eerste winkel Heerenveen volledig duurzaam verlicht

HEERENVEEN, 30 november 2012 – Juwelier Popma & Popma aan de Dracht in Heerenveen heeft afgelopen week haar hele verlichting volledig door LED-verlichting vervangen. Hiermee zijn zij de eerste LED-verlichte winkel in Heerenveen. In de zaak zijn alle spots en TL armaturen vervangen door de nieuwste generatie LED-verlichting. Zowel klanten als personeel voelen zich prima onder de nieuwe LED-verlichting.

Met de LED-verlichting bespaart de Heerenveense juwelier energiekosten. “Het energieverbruik is maar liefst met 80% gereduceerd en deze LED-lampen geven minder warmte af. We zijn er zeer content mee”, vertelt juwelier Popma. Popma heeft voor het omwisselen van de lampen gekozen voor MEIPOS LED-verlichting uit Heerenveen.

“Voor een bedrijf is het overstappen op LED-verlichting een interessante investering”, vertelt eigenaar Meilo Meindertsma“. De terugverdientijd van de LED-lampen is minder dan 1 jaar en de levensduur zo’n 10 jaar”. Mede-eigenaar Kees Postma vult aan dat de nieuwste generatie LED-verlichting een volwaardige vervanger is van bijna alle conventionele verlichting qua lichtsterkte en kleur. “De meeste LED-verlichting past gewoon in de bestaande armaturen.”, vertelt Kees Postma.

Voor juwelier Popma & Popma was het een uitgemaakte zaak. “Wil een bedrijf echt stappen maken met energiebesparing, dan is LED-verlichting de uitkomst”, benadrukt de Heerenveense juwelier. MEIPOS is een jonge handelsonderneming gespecialiseerd in energie- en milieubesparende producten, zoals LED-verlichting. MEIPOS richt zich specifiek op de zakelijke markt, maar via de webshop kunnen ook particulieren LED-produkten kopen.